استفاده از اینترنت مهمترین نیاز بسیاری از کاربران در یک شبکه محلی یا خانگی است و در بسیاری موارد یک مودم – روتر کوچک هم از پس انجام بسیاری از وظایفی که از آن انتظار میرود برمیآید. اما علت اینکه کاربران حرفهای یا افرادی که میخواهند کیفیت را در نهایت حد خود تجربه کنند سراغ روتر میروند چیست؟
Table of Contents
تفاوت مودم و روتر
تفاوت روتر و مودم یکی از مهمترین مباحث در اصول راهاندازی یک شبکه است و بسته به نیازهای مطرح شده در شبکه، متخصص یا فردی که شبکه را راهاندازی کرده یا قصد بهرهبرداری از آن را دارد میتواند یک ساختار واحد یا ترکیبی را پیشنهاد دهد.
پیش از هر توضیحی در نظر داشته باشید که یک مودم (در مفهوم کلاسیک) دستگاهی برای دریافت و ارسال دادهها به شبکه اینترنت و به زبان خطوط انتقال مخابراتی است. حال آنکه روتر تنها به زبان صفر و یک صحبت کرده و برای برقراری ارتباطات داخلی شبکه مورد استفاده قرار میگیرد.
البته در این میان دستگاههای چندکاره دیگری موسوم به مودم – روتر نیز وجود دارند که هر دو کار را با هم انجام داده و هم به عنوان فراهم کننده بستر شبکه داخلی و هم برای ارتباط با اینترنت مورد استفاده قرار میگیرد.
چرا باید از روتر استفاده کنیم؟
پس از خواندن توضیحات بالا حتماً این سوال برای شما نیز ایجاد شده که با وجود دستگاهی مانند مودم-روتر، چرا باید از یک مودم مجزا یا روتر مجزا در شبکه استفاده شود و توجیه منطقی این کار چیست؟
پاسخ این سوال دقیقاً به یک کلمه وابسته است؛ کیفیت. تصور کنید که شما در شبکه داخلی محل کار خود یک مودم – روتر بیسیم را به کار برده و کلیه بار پردازش انتقال دادهها روی دوش آن دستگاه قرار دارد. این دستگاه هم شرایط دسترسی کاربران به اینترنت را فراهم میکند و هم مرکزی برای ارتباط شبکه داخلی دستگاههاست.
حال فرض کنید یکی از کاربران قصد دارد به صورت بیسیم به کامپیوتری دیگر متصل شده و فایلهای حجیمی که در پوشه اشتراک قرار داده شده را به سیستم خود منتقل کند. در این حالت کاربر دیگری نیز در یک جلسه ویدئو کنفرانس با شرکتهای همکار حاضر شده و قرار است اسناد و اطلاعات متعددی همراه با صدا و تصویر با آنها منتقل شود.
در این حالت کلیه پهنای باند بیسیم مودم – روتر در اختیار کامپیوترهای داخلی که در حال تبادل داده هستند قرار گرفته و مسلماً ویدئو کنفرانسی که قصد شرکت در آن را داریم به هیچ عنوان کیفیت مطلوبی نداشته و درگیر قطع و وصلیهای مداوم خواهد شد. در واقع در این حالت دو پدیده تأخیر و ترافیک شدید شبکه ایجاد میشوند که به صورت ویژه برای ارتباطات سریع و زنده، ارتباطات با حجم داده گسترده یا ارتباطات با تعداد کاربر بالا بسیار مضر و مخرب است.
در این مثال دو علت عامل به وجود آمدن چنین مشکلی شدهاند؛ ابتدا پهنای باند پایین شبکه بیسیم و دومی عدم مدیریت کامل ترافیک داخلی و خارجی شبکه. اگرچه برخی مودم – روترهای با داشتن پهنای باند بالا و پروتکلهای مدیریت کیفیت سرویس (QoS) تا حد زیادی این مشکل را رفع میکنند ولی حقیقت آن است که در بیشتر مواقع یا قیمت این دستگاهها بسیار بالاست یا پهنای باندی که نیاز داریم را ارائه نمیکنند.
برای حالتهایی مانند مثال فوق میتوان دهها نمونه دیگر نام برد که در آنها استفاده از یک دستگاه واحد همیشه بهترین راهکار نیست. در واقع شاید در این شرایط یک راهکار عاقلانه انتخاب یک مودم ساده در کنار یک روتر پیشرفتهتر باشد. در این راهکار مودم میتواند ارتباط با اینترنت را از طریق کابل شبکه به درگاه WAN روتر رسانده و در آن هنگام روتر است که به عنوان مدیر شبکه، دسترسی کاربران به محتوای مورد نظرشان را تنظیم کرده و شرایط را برای بهترین سرویس جهت هر کاربر فراهم میکند.
بهترین روتر هواوی برای من کدام است؟
پس از مقدمه فوق حالا چند مدل روتر از بهترینهای هواوی با کاربردهای متنوع را معرفی میکنیم که با استفاده از آنها میتوانید نیازهای مختلف خود در شبکه را مرتفع کنید.
روتر هواوی WiFi WS318n
با خواندن مطلب فوق ممکن است بسیاری از شما کاربران حتی برای منزل کوچک خود نیز به فکر راهاندازی یک شبکه بر پایه روتر افتاده باشید. در این حالت پیشنهاد ما به شما روتر WiFi WS318n هواوی است.
این روتر با داشتن دو آنتن امکان ارائه پهنای باندی به وسعت 300 مگابیت بر ثانیه (روی شبکه وای فای) را دارد. پشتیبانی از فناوری LPDC نیز دیگر قابلیت این روتر است که با تغییر شدت ارسال سیگنالها، امکان عبور از دیوارها را نیز برای ارتباط وای فای شما فراهم کرده و در هر حالتی کیفیت ارتباط را تضمین میکند.
در واقع برای انتخاب یک روتر ساده که حتی امکان نمایش و اشتراکگذاری محتوای 4K بین دستگاههای مختلف را داشته باشد و در عین حال ارتباط اینترنتی باکیفیتی را فراهم کند، WiFi WS318n هواوی میتواند یکی از بهترینها باشد.
روتر هواوی WS5200
این روتر به بیان ساده یکی از بهترین روترهای هواوی با ایجاد تعادل بین قیمت و امکانات کاربردی است.
با داشتن پهنای باند 1167 مگابیت بر ثانیه (در صورت استفاده از هر دو باند فرکانسی) میتوان ارتباطی سریع، حتی با وجود اتصال کاربران زیاد به شبکه را فراهم کرد.
استفاده از پورتهای پشت روتر که همه آنها توانایی فراهم کردن بستر GE (گیگابیت اترنت) را دارند، میتواند تعداد دستگاه زیادی را به صورت سیمی به هم متصل کرد و شرایط را برای یک ارتباط بسیار سریع بین همه دستگاهها فراهم نمود.
در واقع باید اگر قصد راهاندازی شبکهای با ساختار جداگانه مودم و روتر جهت خانه یا محل کار نه چندان شلوغ خود را دارید، روتر WS5200 میتواند بهترین انتخاب باشد.
روتر HUAWEI WiFi AX3
این روتر یکی از جذابترین روترهای موجود در بازار و با تمرکز ویژه روی ارتباط وای فای سریع است. اگر بخواهید در یک محل (منزل یا دفتر شرکت) با تعداد کاربران بالا، شبکه جمع و جوری ایجاد کنید، شاید بهترین انتخاب این روتر باشد.
قابلیت ارتباط با کاربران روی بستر ارتباطی Wi-Fi 6 همراه با عمق نفوذ بالا به اتاقهای مختلف از ویژگیهای پایه ارتباط بیسیم این روتر است.
به لطف استفاده از تراشه قدرتمند Gigahome، پشتیبانی از پروتکل OFDMA امکان ارتباط همزمان و ارسال دادهها به چند دستگاه روی باندهای فرکانسی مختلف وجود دارد و میتواند در مجموع شرایط اتصال 128 دستگاه را فراهم کرد.
جدای از ویژگی فوق، امکان پیادهسازی شبکههای ترکیبی سیمی و بیسیم و ارتباط مستقیم با گوشیهای هوشمند به لطف فناوری Huawei Share را نیز باید در ردیف دیگر ویژگیهای این روتر ثبت کنیم.